Unge jenter i favelaen

Les mer

Children At Risk Foundation jobber hardt for å beskytte jenter i favelaen.

Unge jenter i favelaen møter særskilte utfordringer. Mange blir ofre for misbruk og overgrep av kriminelle gjenger. Graviditet i ung alder er ofte resultatet. I 2022 registrerte São Paulo mer enn 17 000 fødsler hos jenter mellom 10 og 14 år.

Vi kjenner godt til disse farene og vi jobber hver dag for å hjelpe disse unge jentene.

Favelaen er ikke trygg for unge jenter.
Favelaen er ikke trygg for unge jenter.

Utover trusselen om overgrep møter også unge jenter i favelaen særskilte utfordringer på grunn av Brasils kulturelle sammensetninger. Unge jenter må ofte være ansvarlige for husholdningsoppgaver eller barnepass av yngre søsken, noe som hindrer dem fra å fordype seg i sine egne studier og prosjekter i livet.

Dette er urettferdig – og noe vi må gjøre noe med

Åtte Valiant Girls klare for å utdanne seg på en topp, lokal privatskole i São Paulo.
Åtte Valiant Girls klare for å utdanne seg på en topp, lokal privatskole i São Paulo.

Unge jenter og kvinner i fokus

Vi har startet prosjekter som har jenter og kvinners særskilte utfordringer i fokus. Valiant Girls prosjektet («Modige Jenter»), i samarbeid med Grieg Foundation, gir skolestipender til talentfulle, pågangsmodige unge jenter fra ulike faveladistrikter i Diadema. Se for eksempel Mycaellas sterke historie her:

Micaelly, 14 år gammel, utenfor sitt hjem i favelaen.
Micaelly, 14 år gammel, utenfor sitt hjem i favelaen.
En Valiant Girl - Micaelly´s historie

I tillegg til sine egne studier, er Valiant Girls mentorer og inspiratorer for 30 yngre jenter fra faveladistriktene de kommer fra. Med workshops og sosiale arrangementer vil vi sette fokus på de særskilte utfordringene jenter og kvinner møter i favelaen, og vi vil skape et trygt fellesskap hvor kvinner kan komme sammen og dele sine bekymringer og utfordringer med hverandre.

Kampen om likestilling er ikke over inntil alle jenter og kvinner er frie for misbruk, overgrep og har de samme mulighetene i livet til å lykkes

Hjelp unge jenter i favelaen ved å gi en gave til Children At Risk Foundation

Jeg vil støtte Kolibri sitt arbeid
Gi et engangsbeløp Gi månedlig

Historien om barna