Brasil - Ulikhetenes land

Les mer

Som resten av verden, befinner Brasil seg i overgangen til en hverdag post-pandemi. Takket være vaksinering i høygir har samfunnet våknet til live igjen. Men noe er endret i Brasil som følge av pandemien. De fattige er blitt fattigere

Etter tyve måneder med nedstengning og redusert aktivitet, gir dette et etterlengtet pust for et presset lokalsamfunn i Diadema. Vi priser oss lykkelige over å se aktiviteten på aktivitetssentrene øke for hver uke som går, og at færre og færre av barnas smil er skjulte bak munnbind.

Men til tross for at koronapandemiens press letter, så er det en vanskelig økonomisk situasjon som tar over for brasilianerne. Brasil har lenge vært ulikhetenes land, hvor mennesker i villa- og slumområder lever side om side, kun adskilt av murer og piggtråd. En utfordring i dag, er at disse ulikhetene øker.

Kolibrisentrene er åpnet opp igjen med begrensninger.
Kolibrisentrene er åpnet opp igjen med begrensninger.

I årets liste over verdens rikeste privatpersoner fra Forbes, var én trend tydelig: Verdens rikeste er blitt enda rikere i løpet av pandemien. En tilsvarende utvikling ser vi i Brasil. Brasils rikeste én prosent står for omtrent halvparten av landets totale formue. Til kontrast står for eksempel USAs én prosent for 35 % av USAs totale formue, hvor USA ofte er utpekt som et land med sterke klasseskiller. Med andre ord er Brasil blant de mest ulike av de ulike. Landets mange rikdommer drypper dessverre ikke på alle innbyggerne, og en urettferdig fordeling holder på å bli enda mer urettferdig.

Brasils rikeste én prosent står for omtrent halvparten av landets totale formue.

Takk til alle som støtter vårt arbeid. Sammen gjør vi en forskjell.
Takk til alle som støtter vårt arbeid. Sammen gjør vi en forskjell.

Derfor er CARF sitt arbeid kanskje viktigere enn noen gang. Flere hundre barn får hver uke et etterlengtet avbrekk fra en ellers tung hverdag på våre aktivitetsentre. Der får de også støtte, veiledning og råd av våre mange aktivitetsledere. Gjennom flere tiårs arbeid, ser vi hvor viktig dette er for å forhindre at barna trekkes mot et liv preget av kriminalitet, vold, rus og for mange unge jenter: prostitusjon. En annen utvikling på våre sentre, er at vi nå tilbyr yrkesopplæring. Med flere millioner nye arbeidsledige i Brasil som følge av pandemien, så skaper Kolibri slik muligheter for voksne uten arbeid. (Du kan lese mer om dette her.)

Ved å støtte CARF, støtter du disse menneskenes kamp for et verdig liv. Vi i CARF mener rettferdighet er like muligheter for alle, og vi jobber hver dag for å realisere potensialet i hvert menneske som trer innenfor kolibrisenterets porter.

Takk til alle som støtter vårt arbeid. Sammen gjør vi en forskjell.

Historien om barna