CHILDREN AT RISK FOUNDATION TAKKER GREGORY JOHN SMITH.

CARF takker Gregory Smith for det omfattende prosjektet han har bygget opp i Brasil - et unikt arbeid, der barnas beste hele tiden har stått i fokus.

Gregory Smiths arbeid blant barn og unge har vært banebrytende. Hans fokus på gatebarn og barn i risikoområder, har reddet tusenvis av barn fra å gå til grunne. Arbeidet har vakt oppsikt langt ut over hva størrelsen på dette prosjektet skulle tilsi. Av den grunn ble han utnevnt til Ashoka Fellow i 1999, for sin måte å løse de store utfordringene på, og i 2013 med Kongelig Norsk Fortjenstorden for sin innsats i Brasil.

Kongelig Norsk fortjenesteorden tildelt Gregory i 2013.
Kongelig Norsk fortjenesteorden tildelt Gregory i 2013.

Som sosialentreprenør har han og de mange dedikerte medarbeiderne i prosjektet utviklet en modell som inspirerer og som gir barn og unge verdi som mennesker - i tillegg til at den bidrar til å utvikle og skape nye sosialentreprenører i Brasil. CARF uttrykker stor anerkjennelse for de valg Gregory Smith har tatt, ikke minst ved nå å overlate ledelsen av prosjektet til sine medarbeidere og etterfølgere.

Prosjektet i Brasil vil fortsette med samme visjon og målsettinger som før, med kunst, kultur og estetikk som kjennetegn på arbeidet hans både i Brasil og i Norge.

For sin egen del ønsker Gregory Smith å fortsette å arbeide blant lokale barn og unge på Kystsenteret i Itanhaém.

For CARF og RCBF vil det bli en spennende tid fremover og vi ønsker alle gode krefter med videre, slik at arbeidet blant barn og unge i Brasil kan nå ut til stadig flere. CARF arbeider langsiktig og det er det langsiktige arbeidet med barna som gir resultater.

Takk.

Historien om barna