Historiene om barna

Les mer

Dette er historien om barna

Historien om barna

En narkobande som nabo

Myllena (10 år) bor med sin mor, Alexandra, i favelaen. Utenfor inngangsdøren deres holder en lokal narkogjeng til, med salg og distribusjon av dop.

Seks barn i faresonen

I en familie i ett av disse skurene er det bestemor som har ansvaret for de seks barna. Ett av barna sitter i rullestol. Barnas foreldre er narkomane og bor på gaten.

Nedverdigende

Det er nedverdigende å bo i skur. Vanskelig å få til et verdig liv. Utrygt. Livet i favelaen er svært vanskelig både for voksne og barn. Fattigdom, arbeidsløshet, uforutsigbarheten. Rus blir lett en del av hverdagen for altfor mange.

Å overleve i høyrisiko...

Ved å være ung og afrobrasiliansk i Brasil, tilhører Júnior høyrisikogruppen der én blir drept hvert 23. minutt.

Fremtiden kan begynne med deg...

Kolibri begynte med Gregory Smith. Prosjektet har vokst til et stort sosialprosjekt i SP - Brasil, der barn som bor i fattige risikoområder blir reddet fra et liv på gaten. Ett enkelt menneske kan gjøre en forskjell for mange.

Hvorfor blir det gatebarn?

De fleste gatebarn kommer fra slumrådene eller favelaområdene utenfor sentrum. Noen barn som bor i favelaen, har det så vanskelig hjemme at de velger å rømme hjemmefra.

Han slo

”Vanessa var langt nede – nå har hun skapt et nytt liv for barna sine og endret familiens situasjon.”

En barneflokk står alene

Husker du Daniel og bestemor? Bestemor var tryggheten for Daniel (t.v) og hans søsken. Vi skrev om denne familien i et nyhetsbrev sommeren 2015. Sist desember døde bestemor plutselig.

Å vokse opp i kaos

Barn som bor i favelaen Sítio do Caqui, er som vakre blomster som vokser midt i blant kaos og skitt.

En blomst på en søppelhaug

Lucia vokser opp i elendighet og under knallharde forhold i Brasil. Hun bor i en favela, på en tidligere søppelplass. Dette er 13 år gamle Lucias historie, - en blomst på en søppelhaug.

Thelmas hjerteskjærende historie

"Marerittet startet for 5 år siden, da en kvinne kom i en fin bil til vårt lille samfunn, og bragte med seg noen klær og leker til barna."

Gisele, et liv uten håp

Det en selv tar for gitt, kan være det andre bare drømmer om. For eksempel noe så selvfølgelig som å kunne lese og skrive, å ha mat på bordet hver dag, eller å ha et trygt bosted.

Søskenkjærlighet som overvinner alt

Det er nesten en klisje, men kjærlighet mellom søsken kan i noen tilfeller være så sterk at en overvinner enhver situasjon, uansett hvor vanskelig den er.

Gategutten Pixote

Gatebarn-problemet i Brasil ble for alvor kjent gjennom Hector Babencos spillefilm "Pixote" fra tidlig 80-tall, hvor gatebarn selv spilte hovedrollene.