HEMMELIGHETEN

Les mer

I dette tema vil dere møte João Vitor som bor i en favela (slum) i São Paulo. Mamma Paula er alenemor og hverdagen er vanskelig. Men João Vitor og mamma har en hemmelighet.

FNs Bærekraftmål nr 3
FNs Bærekraftmål nr 3
Her er en video fra UNICEF om FNs Bærekraftmål

Til lærer

João Vitor og hemmeligheten.

João Vitor bor i en favela sammen mamma Paula, under helt andre forhold enn barn i Norge. Det handler om en liten familie som har det vanskelig. Men uansett er barna viktig. De er ønsket og alltid velkommen.

TIL LÆRER

GJENNOMFØRING

LÆRE OM BRASIL:

  • Start med å lese/vise faktadelen i billedboken OI-OI: Om Brasil, om fotball, om karneval, om favela, om gatebarn, om samba, om graffiti-kunst, om capoeira og om det å klare seg.
Klikk til "Om Brasil"

Samtale:

  • Hva vet du om Brasil - nå? La elevene komme frem med det de har oppfattet om Brasil, både det de vet fra før og det de har fått informasjon om nå.
  • FOKUS under samtalen: Brasil er et stort land med mange forskjellige folkegrupper. Det er stor forskjell på hvordan folk lever der. Det er stor forskjell på fattig og rik. ....

👀

Leke:

Her kan dere se en video fra Kolibriprosjektet i Brasil, "Glede i nærmiljøet". De store leker med de små. Hvor mange leker ser dere? Kan du det norske navnet på dem? Velg noen av lekene dere ser på videoen og lek dem ute på skoleplassen etterpå.

Glede i nærmiljøet

Synge:

🤗😲

Klikk til "Brasilsangen". Denne fengende sangen går fort å lære.

Finn ut:

• Hva er Brasil mest kjent for?

• Kjenner du til noen varer som kommer fra Brasil? Undersøk med folk som jobber i butikk eller voksne hjemme. Spør om de kan hjelpe deg. Lag liste.

Billedserie:

Vis billedserien «JOÃO VITOR og hemmeligheten»

João Vitor
João Vitor
Klikk til "João Vitor og hemmeligheten"

SAMTALE:

  1. Hva trenger en nyfødt egentlig? (Idérunde: Nok mat, rene klær og bleier, kjærlighet fra voksne, trygge voksne, vask og bleiebytte, renslighet, sjekk for at babyen ikke er syk (helse), trygghet (slik at babyen ikke blir redd, dvs fravær av krig, høye lyder, alt som gjør voksne redd, et hus som beskytter, ...
  2. Hva er trygghet? Når er du trygg?
  3. Har du vært utrygg?

FINN UT:

Hva er en familie?

Hvor lite klarer vi oss med egentlig? (for å spise oss mette,)

Hvor mye klær vi ha? (Hva må vi ha for å overleve?)

GJØRE:

Hvordan går det videre med João Vitor og familien hans? Hva tror du skjer med denne familien? Lag en fortelling sammen. Lærer skriver ned.

João Vitor, Matheus og mamma.
João Vitor, Matheus og mamma.

Ta gjerne kontakt med oss i CARF.

Kontaktkanaler:

Fredrik Raadal-Simonsen

Kommunikasjons- og markedsføringsansvarlig

Children At Risk Foundation (CARF)

Phone: +47 478 40 238

Email: fredrik.raadal.simonsen@carf.no

Hvis dere vil hjelpe barna i Brasil finner dere mer informasjon her