Den dagen gråt jeg

Les mer

“Da jeg var et barn hadde jeg alltid en drøm om å bli noe i livet og å gjøre min mor stolt. Hun som ofret så mye for å gjøre det beste for min bror og meg.”

Like etter at jeg startet å jobbe hos Kolibri CARF reiste jeg til São Paulo for å bli bedre kjent med organisasjonen i Brasil, Rede Cultural Beija Flor (RCBF).

Dette prosjektet som startet med gatebarn, hadde jeg aldri hørt om før. Men for en overraskelse jeg fikk. Sentrene er vakre, - store og fulle av engasjerte barn. Dette er virkelig hjelp til barn i Brasil.

Fra senteret KolibriRedet
Fra senteret KolibriRedet

Barna elsker dette stedet, og jeg kunne se at de følte seg hjemme. Aktivitetene som tilbys var: Databehandling, film/video, teater, drama, dans, ernæringsopplæring og mye mer. Det var klart for meg at mange av disse barna i Brasil var i samme situasjon som jeg selv var i da jeg var barn. Den gang fikk jeg en sjanse i et lignende prosjekt i min bydel.  Nå er jeg plutselig i en situasjon der jeg  kan hjelpe slik at barn og unge i Brasil, får samme mulighetene som jeg hadde.

Favela i Sitio Joaninha
Favela i Sitio Joaninha

Jeg besøkte også Sitio Joaninha (se bilde) som ligger i et slumstrøk der vi har et senter. Jeg dro for å besøke en familie, en av mange som bor der. De var i en svært prekær situasjon. Moren hadde fem barn, var arbeidsledig, oppdro barna alene, og var gravid med enda et barn. Stedet der de bodde var veldig lite, et skur med ett rom, med tepper som skillevegger. Det var to senger og en komfyr der. De hadde ingenting – knapt nok sitt menneskeverd. Den dagen gråt jeg. Det var SÅ mye fattigdom, SÅ mye lidelse. Jeg fikk et virkelighetssjokk!

“Den dagen gråt jeg. Det var SÅ mye fattigdom, SÅ mye lidelse. Jeg fikk et virkelighetssjokk!”

Suelen

Jeg innså at dette dessverre er virkeligheten for hundretusenvis av barn i Brasil.

Etter dette besøket, forandret alt seg for meg, og jeg fikk et sterkt ønske om å hjelpe barn og unge gjennom mitt arbeid i Kolibri - Children At Risk Foundation. Tross alt, når jeg er der jeg er i dag, er det takket være sosiale prosjekter som Kolibri.

Bli med - Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt!

Suelen Rolland

Suelen Rolland
Suelen Rolland

Historien om barna