Marco (7)

Les mer

Julen nærmer seg, men ikke alle gleder seg til jul. Her ser dere Marco og søsteren hans. De bor i et svært fattig slumområde i utkanten av São Paulo. Marco bor sammen med sine foreldre og søstre i et lite skur.

Julen nærmer seg, men ikke alle gleder seg til jul. Her ser dere Marco (7) og søsteren hans på rommet sitt.
Julen nærmer seg, men ikke alle gleder seg til jul. Her ser dere Marco (7) og søsteren hans på rommet sitt.

Marco og søsteren er usikre på hvordan julen vil bli

Julen nærmer seg, men ikke alle gleder seg til jul. Her ser dere Marco (7) og søsteren hans. De bor i et svært fattig slumområde i utkanten av São Paulo.

Marco bor sammen med sine foreldre og to søstre i et lite treskur på 20 m2. fordelt på fire rom. Huset er bygget på et tidligere søppeltømmingsområde. Her finnes det hverken infrastruktur, elektrisitet eller grunnleggende sanitæranlegg.

I starten av Covid-pandemien ble familien kjent med Kolibri-senteret. Takket være givere som deg, kunne Kolibri-prosjektet hjelpe. Det takket de ja til. Våre fagpersoner oppdaget at barna led av underernæring. Familien fikk da månedlige matdonasjoner. Disse donasjonene er fortsatt grunnlaget for familiens kosthold.

Som et resultat av å ha kommet inn i Kolibriprosjektet, får barna være med på en rekke aktiviteter. Dette er for å bygge opp barnas selvtillit og troen på seg selv. «Jeg driver med capoeira,» sier Marco. «Jeg liker det fordi jeg får venner, og jeg liker også å danse.» Søstrene til Marco tar ballettimer.

På senteret får også moren Vanda, som bare har studert frem til 5. klasse, komme tilbake til skolebenken. Hun har tatt et grunnleggende datakurs og et kokkekurs på kjøkkenskolen. Dette gir den unge moren mulighet til å prøve å komme seg inn på arbeidsmarkedet.

Arbeidet vårt på Kolibri-senteret har vist seg å være viktig for å hjelpe hele familien, og ikke bare barna. Takket være givere som deg, kan vi tilby mat, omsorg, utdanning, kunst og kulturaktiviteter, læring og mestringsfølelse til hele familier som lever i en vanskelig fattigdomssituasjon.

Familien til Marco blir fortsatt ledsaget av teamet på Kolibri- senteret. Arbeidet med å gjenopprette verdigheten til mennesker som nesten ikke har noe, tar tid.

Jeg vil støtte Kolibri sitt arbeid
Gi et engangsbeløp Gi månedlig