Å vokse opp i kaos | Kolibri

Å vokse opp i kaos

Les mer

Barn som bor i favelaen Sítio do Caqui, er som vakre blomster som vokser midt i blant kaos og skitt.

Dette er et gammelt sted som er knyttet til området Sítio Joaninha, skjult blant eukalyptustrær i nabolaget til en innsjø, og den store, berømte kirkegården i regionen. Et fattig oppvekstområde, der mange bruker narkotika og alkohol og der menneskene som har havnet her, sliter med mange andre sosiale problemer.

Evelyn er den yngste i sin familie. Mamma Grazielli jobber på Rede Cultural Beija Flor, på Kolibrisenteret, der hun fikk en mulighet til å gjenoppbygge sitt liv, som var fullt av sår og vonde minner, forårsaket av sin tidligere avhengighet av narkotika. I dag har hun klart å komme seg fri fra dette forferdelige stoffet. 

Mamma Grazielli fikk endret sitt syn på livet etter at hennes baby døde, bare fem dager gammel. Evelyn ville gjerne hatt en lillebror, men det ble ikke slik. Babyen ble syk og mamma som var veldig dårlig etter fødselen, fikk ikke hjelp i tide. Området de bor i kan best betegnes som et sosialt kaos. Her fungerer ingen ting, Det ble avgjørende for tragedien.

Men Evelyn blir nå tatt vare på og beskyttet av sin mor og sine brødre, og hun er i Kolibri sitt omsorgsprogram.

Evelyn, drømmer om å bli lege. Hun bor nå i et av de kummerlige skurene i Sitio do Caqui. De har et bad, et rom og  en liten terrasse der Evelyn liker å leke.

Her bor Evelyn
Her bor Evelyn

Da moren begynte å jobbe på Kolibrisenteret Sitio Joaninha, kunne Evelyn være med på flere aktiviteter, og i dag kan hun ikke tenke seg et liv uten kunstopplæringen som har gitt henne så store opplevelser. Hun har vært med på datakurs. Hun elsker også å gå på kokkekurs på det flotte ”skolekjøkkenet”. I tillegg til å lære å lage mat, har Evelyn muligheten til å spise retter som hun ikke visste eksisterte, - kjempegode og sunne. Den koselige atmosfæren og de alltid rene og hyggelige rommene på Kolibrisenteret står i stor kontrast til skurene i Sitio do Caqui. 

Mangelen på ordnet søppeltømming,  ikke innlagt vann og  manglende avløpsrør fra vask og toalett der de bor, fører til at Evelyn og barna, ble tvunget til å dele plass med mye søppel, åpen kloakk, rotter, kakerlakker, edderkopper, slanger og andre giftige dyr. Dette gjorde at de ikke kunne være trygge verken ute eller inne. Slik skal ikke barn ha det.

Kolibri har bidratt til at Evelyn endelig kan oppleve å være et normalt barn, ha en barndom med verdighet, ledsaget av familie, venner, fettere og naboer. Hun vokser opp i et trygt og avlastende miljø, men likevel er dette et område som er glemt av samfunnet. Det vil Kolibri gjøre noe med – blant annet ved å fortelle om dette, slik vi gjør nå. 

Gi en gave, slik at Evelyn og barn som henne får en beskyttet og trygg oppvekst.

Jeg vil støtte Kolibri sitt arbeid
Gi et engangsbeløp Gi månedlig

Historien om barna