Gregory - bare en romantiker?

Les mer

”Det var nok mange som tenkte i sitt stille sinn i 1992: Om en stund kommer vel romantikeren hjem med halen mellom beina, utslitt og desillusjonert etter et ublidt møte med virkeligheten.

Slik gikk det ikke. Det viste seg at Gregory Smith, i tillegg til å være fylt av et smittende og uoppslitelig engasjement, hadde et praktisk grep på tingene.

Gregory på jobb i favelaen.
Gregory på jobb i favelaen.

Ikke minst beholdt han, gjennom motgangen han har møtt på alle stadier i CARFs utvikling, en uforferdet tro på at det nytter. Det er mulig å få til noe, med små ressurser i et hav av urett, som utgjør en forskjell fra håpløsheten.

Forfatterne Erling Gjeldsvik og Gunnar Staalesen.

Fra arbeid med gatebarn i 1993 - til........
Fra arbeid med gatebarn i 1993 - til........

........forebyggende prosjekt i dag. Se video.

Prosjektet har gått fra å være et rent gatebarnprosjekt på nittitallet, der ni barn kom seg ut av gatens grep, til et stort sosialprosjekt i São Paulo med ca 2000 barn og ca 30 ansatte på fire aktivitet- og kultursentre. 

Gregory Smith har styrt prosjektet etter sin visjon, men samtidig er dette et prosjekt som bygger opp deltagende mennesker der styringsmodellen i stor grad er basert på allmøte.

I dag er prosjektet i stor grad drevet av brasilianerne selv. Men mesteparten av finansieringen kommer fra Norge, selv om den lokale Diadema kommune i SP støtter noen underprosjekter. Gregory er også hedret av Diadema kommune for sitt arbeid for barna i kommunen. 

Den pågående økonomiske krisen i Brasil gjør situasjonen ekstra vanskelig for den fattigste del av befolkningen. Derfor ber vi om din hjelp til disse mest underprivilligerte barna. Bli med i trekningen om en reise til Kolibri Brasil, slik at du får større kunnskap og forståelse for barnas situasjon. Slutt opp om kampanjen for barna i favelaen. Vi vil ikke miste ett eneste ett. Bli KolibriSupporter.

Jeg vil støtte Kolibri sitt arbeid
Gi et engangsbeløp Gi månedlig
Jeg vil støtte Kolibri sitt arbeid
Gi et engangsbeløp Gi månedlig