Slik gikk det ikke. Det viste seg at Gregory Smith, i tillegg til å være fylt av et smittende og uoppslitelig engasjement, hadde et praktisk grep på tingene.

Ikke minst beholdt han, gjennom motgangen han har møtt på alle stadier i CARFs utvikling, en uforferdet tro på at det nytter. Det er mulig å få til noe, med små ressurser i et hav av urett, som utgjør en forskjell fra håpløsheten.
Forfatterne Erling Gjeldsvik og Gunnar Staalesen.

........forebyggende prosjekt i dag. Se video.
Prosjektet har gått fra å være et rent gatebarnprosjekt på nittitallet, der ni barn kom seg ut av gatens grep, til et stort sosialprosjekt i São Paulo med ca 2000 barn og ca 30 ansatte på fire aktivitet- og kultursentre.
Gregory Smith har styrt prosjektet etter sin visjon, men samtidig er dette et prosjekt som bygger opp deltagende mennesker der styringsmodellen i stor grad er basert på allmøte.
I dag er prosjektet i stor grad drevet av brasilianerne selv. Men mesteparten av finansieringen kommer fra Norge, selv om den lokale Diadema kommune i SP støtter noen underprosjekter. Gregory er også hedret av Diadema kommune for sitt arbeid for barna i kommunen.
Den pågående økonomiske krisen i Brasil gjør situasjonen ekstra vanskelig for den fattigste del av befolkningen. Derfor ber vi om din hjelp til disse mest underprivilligerte barna. Bli med i trekningen om en reise til Kolibri Brasil, slik at du får større kunnskap og forståelse for barnas situasjon. Slutt opp om kampanjen for barna i favelaen. Vi vil ikke miste ett eneste ett. Bli KolibriSupporter.