Thelmas hjerteskjærende historie

Les mer

"Marerittet startet for 5 år siden, da en kvinne kom i en fin bil til vårt lille samfunn, og bragte med seg noen klær og leker til barna."

Gregory forteller: Vår teatergruppe besøkte Sitio Joaninha favelaen, for å teste ut utdrag fra det viktige teaterstykket våre unge hadde laget for å informere om føtalt alkoholsyndrom (FAS) eller Fetal Alcohol Spectrum Disorder (FASD) i Brasil. Stykket fremhevet den risikoen fosteret utsettes for som følge av alkoholbruk under svangerskapet. Dette skuespillet inspirerte tydeligvis flere mødre fra dette lille favelasamfunnet, til å dele sine historier, på grunn av sin egen foruroligende erfaring med alkohol.

Thelma med et av sine barn.
Thelma med et av sine barn.

"Marerittet startet for 5 år siden, da en kvinne kom i en fin bil til vårt lille samfunn, og bragte med seg noen klær og leker til barna. Den slags ting er alltid velkommen for folk i vår situasjon, hvor vi aldri får endene til å møtes . Kvinnen kom igjen flere ganger og  hadde med seg gaver. Jeg fikk tillit til henne. Hun var hyggelig og omsorgsfull. Så etter en stund begynte hun å vise interesse for min lille baby. På den tiden var livet mitt ganske rotete (for å være ærlig, det er det fortsatt .....) og jeg visste at jeg ikke klarte å ta vare på min lille baby på den beste måten, så da hun spurte om å få låne med seg babyen min bare for en helg, sa jeg ja." 

Thelma bor i denne favelaen.
Thelma bor i denne favelaen.

"Tross alt, noen dager borte fra meg, med denne åpenbart gode damen, ville trolig være bra for min baby. Men "damen" hadde ingen intensjon om å bringe barnet mitt tilbake. Hun kom aldri tilbake. Jeg har aldri sett barnet mitt eller henne siden. Jeg har prøvd alt for å finne henne. Jeg har skreket. Jeg har lett. Jeg har grått. Men si meg! Hvem var villig til å hjelpe en alkoholisert mor til å finne hennes uregistrerte baby på den tiden? "

”Bare det faktum at vi er tilstede her, skaper trygghet”

Gregory J. Smith

Thelma prøvde å holde tilbake sin smerte og sine mange tårer. Denne type historie er ikke uvanlig, verken i Brasil eller andre steder i verden. Så lenge våre samfunn er befengt med korrupsjon og mulighet for å betale seg til straffefrihet, vil denne type historier gjenta seg gang på gang.

Nå er Kolibri tilstede i dette området med et senter. Vi har våre vaktsomme øyne på området nå, og bare det faktum at vi er tilstede her, skaper trygghet. Mennesker som driver denne type lyssky  ”trafficing” med barn, vil skygge unna til andre områder.

Hjelp oss å hjelpe! Gi oss styrke til å være tilstede for barna i favelaen: 

  • Lik oss på Facebook
  • Klikk ”Liker” på sakene du får fra Kolibri i din nyhetsoppdatering/feed på Facebook.
  • Klikk inn på sakene og les dem
  • Flott hvis du deler sakene våre
  • Invitere dine venner til å like oss.


Du kan skape trygghet for barn og voksne - bli supporter.


Historien om barna