Forsiktig åpning

Les mer

Helt nye yrkeskurs starter allerede i neste uke på Kolibrisentrene. Så smått aner man håp i São Paulo, skoler og Kolibrisentrene planlegger for gradvis åpning for første gang siden pandemien.

Kolibrisentrene planlegger for gradvis å åpne for fysiske aktiviteter. Som første aktivitet siden pandemiens start åpner Kolibri med et splitter nytt prosjekt der unge blir tilbydd ulike yrkeskurs. Kursene er resultat av et spennende samarbeid med den brasilianske utdanningsinstitusjonen Sebrai, som stiller med lærere og materiale.

Yrkesopplæring

Målet for opplegget er å gi barna et kursbevis og en kompetanse, når de skal på jobbjakt i et Brasil preget av stor arbeidsledighet. Det første kurset begynner allerede i slutten av februar og fokuserer på entreprenørskap. I mars starter kokkekurs på skolekjøkkenet med ti elever pr gruppe.

Etter mye frem og tilbake om åpningen av skolene i São Paulo har Guvernør Doria sagt at de skal åpne i februar. Dette møter motstand fra lærerfagforeningen, som har fått stoppet skoleåpning ved å gå rettens vei. Lærerne frykter for eget liv og helse dersom de blir satt til å undervise fysisk. Det rår mye uvisshet rundt når og hvordan de offentlige skolene i São Paulo åpner. Likevel kan det tyde på at skolene gradvis åpner i mars.

.
.

Covid-19 i São Paulo

Etter at føderale myndigheter stopppet økonomisk koronanødhjelp i desember i fjor, har Kolibri sine matkasser vært avgjørende for Kolibrifamilier og nærmiljøet. Det har blitt delt ut flere tusen matkasser og tonnevis med mat. Kolibri fortsetter å dele ut matkasser på ubestemt tid, så lenge det er behov.

I Brasil er det per 17. februar vaksinert fem og ein halv million mennesker mot COVID-19. Det utgjør 2,6 prosent av landets befolkning. I São Paulo er 3,6 prosent av innbyggerne vaksinert. Tallene gjelder første dose.

Jeg vil støtte Kolibri sitt arbeid
Gi et engangsbeløp Gi månedlig

Historien om barna