Han slo

Les mer

”Vanessa var langt nede – nå har hun skapt et nytt liv for barna sine og endret familiens situasjon.”

Vanessa kom til storbyen São Paulo for å søke jobb. Her møtte hun sin mann og de giftet seg da hun ble gravid. Mannen hadde ingen fast jobb, men hadde flere småjobber og en svært usikker inntekt. Da barnet kom, måtte hun slutte å jobbe. Med kun mannens usikre inntekt ble de nødt til å flytte ut i utkanten av byen, og de satte opp et lite treskur i favelaområdet Sitio Joaninha, i området der Kolibri har et senter. Skuret er kaldt om natten på vinterstid (i juli), men uutholdelig varmt når solen steiker på bølgeblikktaket.

Det kom raskt tre barn til for denne familien, uten at det var planlagt. Dette gjorde den økonomiske situasjonen enda vanskeligere. Mannen fikk større og større problemer med å få en inntekt de kunne leve av. Det gikk på æren løs for ham. Luciene fikk føle følgene. Han slo meg – særlig når han drakk sier Vanessa.

Vanessa følte seg elendig - følte hun strakk ikke til verken som mor, kone eller som menneske.

Det var kun barna som holdt henne gående. Hun var fullstendig underkastet sin partner og favelaens grep.

Stadig oftere kom det noen ungdommer fra Kolibrisenteret innom skuret hennes. De snakket om matlaging og hvor viktig det var at barna hennes fikk riktig, næringsrik mat. Hun hadde selv ingen utdanning og visste lite om næringsstoffer i maten. Hun ble fasinert av kunnskapen og energien til disse unge og sa ja til å bli med på et gratis ernæringskurs på Kolibrisenteret i området.

Gradvis fikk hun kunnskap, noe hun hadde hungret etter i lag tid. Måltidene i det lille skuret endret seg, barna endret seg, hun endret seg, mannen merket endringen.

I løpet av to år, har Vanessa lært å håndtere og benytte seg fullt ut av kunnskapen og maten. I tillegg har Vanessa styrket troen på seg selv. Hun har fått noen å snakke med om familiesituasjonen. Barna er i aktivitet på Kolibrisenteret. Hun har fått selvtillit til å skape et nytt forhold til partneren sin, på en mer human og rettferdig måte. Alle problemene hennes er på ingen måte løst, men hun har fått en endret innstilling til livet. Barna har fått to foreldre som samarbeider om å ha barna i fokus. De jobber på lag. Det nytter.
Donasjoner av mat gjennom prosjektet ”Bevisste Torghandlere”, undervisning, trening og forelesninger på ”skolekjøkkenet” på senteret - alt dette tilbys av Ernærings-Aksjonen til Kolibri Brasil. Dette har endret livet til denne familien. Kunnskap, nye matvaner og matvarer har vært viktige faktor i selvstendiggjøring av Vanessa og hennes familie.

Støtte fra Norge har gjort det mulig for Kolibri Brasil å få dette til. Vi har ingen offentlig støtte. Alt er innsamlede midler. Kolibri ble kåret til den mest effektive innsamlingsorganisasjonen i Norge i 2015 og 2016, av tidsskriftet ”Kapital”. Hjelpen kommer fram. Ungdommene i Kolibri gjør jobben – vi går sammen med dem.

Jeg vil støtte Kolibri sitt arbeid
Gi et engangsbeløp Gi månedlig

Historien om barna